Kwaliteit

Kennis, passie & aanpak

Normering

Standaard & Selectie

Om de kwaliteit van ons vlees te waarborgen, voldoen we aan de nationale en internationale standaarden van onze sector. Zo zijn we erkend door het FAVV onder EG 6 en EG 6/1, zijn we IFS-gecertifieerd en mogen we produceren onder het Europese BIO-label.

Daarnaast selecteren onze ervaren inkopers (> 10 jaar ervaring) zelf de runderen bij lokale boeren en handelaars en zijn de meeste van onze leveranciers IKM-gecertifieerd.

Swaegers karkassen Swaegers EG logo rood
Kennis

Ambacht & Anciƫnniteit

Onze kwaliteitsgarantie komt niet enkel van het vlees, maar ook van de handen die ermee werken, de pijlers van ons bedrijf. Hoewel ondersteund door de nodige machines, blijft het slachten en uitbenen een arbeidsintensief proces en een echte ambacht. Al onze teams worden geleid door anciens met decennialange ervaring en bestaan uit ambachtsmannen die het vak in opleiding of al doende op de werkvloer hebben geleerd.

Nieuwe werknemers krijgen bij ons de kans om alle afdelingen te doorlopen en leren het vak vanop de eerste rij.

Swaegers medewerker uitsnijderij zwart wit
Aanpak

Hygiƫne & Veiligheid

Voor de verwerking, behandeling en bewaring van ons vlees hanteren wij strenge interne hygiëne- en veiligheidsnormen. Al onze afdelingen werken volgens de belangrijkste principes van onze sector en al onze werknemers krijgen de nodige opleidingen betreffende de werkwijze van ons bedrijf.

Swaegers medewerker bij karkas
Milieu

Duurzaamheid

Net zoals in alle andere sectoren, zijn ook milieu en duurzaamheid belangrijke thema’s in de vleessector. Door de jaren heen investeerden we voortdurend om zo zelfvoorzienend en milieuvriendelijk mogelijk te kunnen werken.

Zo zetten we in op een aanvoer volgens de korte keten, wekken we een deel van onze energie op aan de hand van zonnepanelen en maken we gebruik van een eigen waterzuiveringsstation.

Swaegers rund in wei

Kwaliteit verzekerd

Logo IFS EU organic logo

Bij Swaegers voldoen we aan de belangrijkste standaarden van onze sector en beschikken we over alle nodige keurmerken en certificaten. Enkele hiervan zijn: