Over ons

Het verhaal van Swaegers

Familiebedrijf

Met meer dan 35 jaar ervaring

Jaren '70

Eind jaren ’70 start de familie Swaegers een eigen vee- en vleesgroothandel in Rijkevorsel, de eerste stappen in een succesrijk bedrijfsverhaal.

Jaren '80

Enkele jaren later tonen ook de zussen van de familie, Denise en Lutgard Swaegers, hun ondernemersbloed. Zij startten, ook in Rijkevorsel, een beenhouwerij en bouwen mee aan de naamsbekendheid van de familie.

Jaren '90

Begin jaren '90 richt de familie Swaegers het slachthuis en de uitsnijderij op in Hoogstraten zoals we deze vandaag de dag kennen

Jaren '00

In de jaren ‘00 volgt een eerste grote opschaling en moderniseren we onze faciliteiten met de nodige en nieuwe infrastructuur.

Jaren '10

Een tiental jaar later breidden we onze koel-, vries- en inpakruimte uit en vernieuwen we onze uitsnijderij. In 2019 vindt binnen de familie een overname plaats en schrijft de volgende generatie ook al enkele jaren mee aan ons verhaal.

Vandaag

Anno 2022 zijn we bij Swaegers een gevestigde waarde in onze sector en bouwen we verder op het werk van de vorige generaties. Zo blijven we streven naar kwaliteitsvol vlees door onze passie, kennis, aanpak en investeringen.

Swaegers over ons archieffoto
Swaegers

Key Numbers

4e
Generatie
1000
Leveranciers
+75
Werknemers
+70.000
Runderen per jaar
+20.000
Ton jaarlijkse productie

Werkwijze & Aanpak

Wij werken volgens de korte keten en voorzien zelf in iedere fase, van livestockselectie tot het leveren van bestellingen.

Icoon livestock
Livestock
Icoon slaughtering
Slaughtering
Icoon selection
Selection
Icoon cutting
Cutting
Icoon packing en labelling
Packing & Labelling
Icoon cooling en freezing
Cooling & Freezing
Icoon delivery
Delivery